Close
Skip to content

Familiars: pautes de comportament

FAMILIARS: PAUTES DE COMPORTAMENT

Els valors que defensa el club han de ser compartits per la gran família de la UESC i sobretot han de ser defensats pels pares i mares dels jugadors i jugadores, ja que l’entorn familiar és el nucli de la formació com a persones dels nostres jugadors i jugadores. És per aquest motiu que els familiars han de ser un model de comportament, pel seus propis fills i filles, i com a imatge dels valors de la UESC arreu dels pavellons esportius de Catalunya.

Amb aquesta finalitat us presentem una sèrie de pautes i consells per a la vostra reflexió:

JUGADORS

– El teu fill/a és un apassionat del bàsquet, deixa’l viure l’experiència de la pràctica esportiva on el seu esforç i compromís en són la peça clau. No el sobreprotegeixis, ja és tot un jugador/a de bàsquet!

– Acompanya’l en la seva millora contínua, a vegades les petites millores no són visibles a nivell individual però són bàsiques per a la seva evolució com a jugador.

– Els jugadors i jugadores pateixen períodes on el que practiquen als entrenaments no acaba de sortir als partits, animeu al vostre fill i fomenteu l’esforç. No cal que el pressioneu més del què ell mateix ja fa.

 ENTORN

– Fes que el teu fill/a se senti orgullós dels seus familiars a la grada. La companyonia entre els familiars de l’equip i animar sempre en positiu acompanyaran a l’equip i l’ajudaran a rendir més als partits.

– Reconèixer els mèrits de l’equip contrari i crear un clima de cordialitat amb l’afició rival ens farà ser benvinguts i disfrutar conjuntament de la festa del bàsquet als pavellons del nostre país.

– Els àrbitres també es poden equivocar, la seva tasca a vegades no és fàcil. Si l’afició de la UESC anima en positiu i és respectuosa amb l’equip contrari i l’arbitratge, sense dubte, facilitarà el gaudir d’aquest esport que tant ens agrada!

UESC

– Eviteu les crítiques als companys d’equip i als entrenadors davant del vostre fill, el jugador s’ha de centrar només en entrenar i gaudir del bàsquet sense distraccions alienes. Recordeu que els coordinadors i la direcció són a la vostra disposició per a parlar de qualsevol qüestió.

– La configuració dels equips és una tasca complicada on l’equip tècnic sempre prioritza el què és millor per cadascun dels jugadors i jugadores segons les seves aptituds esportives, el seu desenvolupament com a jugador tan present com futur, el seu esperit d’equip i de treball, així com les necessitats d’equilibrar les plantilles entre d’altres. L’objectiu és que cada jugador doni el 120% a cada entrenament i a cada partit, segons les seves capacitats. Cal evitar generar una frustració externa als jugadors i jugadores. Recordeu que la UESC vetllarà sempre perquè els jugadors i jugadores rebin la millor atenció i professionalitat per part de l’equip d’entrenadors de la UESC.