Close
Skip to content

La Unió Esportiva Sant Cugat

 

La Unió Esportiva Sant Cugat va nèixer l’any 1986, a partir del que havia estat el Club Bàsquet Sant Cugat. Tenim una secció de bàsquet i altra de Tennis Taula. Actualment és el club de bàsquet de Catalunya amb més jugadors/es federats. 

La nostra activitat

La UESC té la secció de Bàsquet, amb 54 equips, 36 masculins i 18femenins. Estem presents en nivells competitius i categories de promoció amb entrenadors/es titulats/des. Garantim continuitat formativa en totes les etapes.

UESC-ASDI i UESC-TEAm

Tenim dos grups especials. L’equip UESC – ASDI, format per jugadors i jugadores amb capacitats diferents, i el grup TEAm, amb nens i nenes amb transtorn de l’espectre autista.

Organitzem nombroses activitats al llarg de la temporada amb l’stage de tots els equips a principi de temporada i campus formatius per Nadal, Setmana Santa i estiu.

El nostre Torneig de Reis per a preinfantils i infantils és dels més importants de Catalunya.

Invertim i treballem els valors amb el Programa Ethics For Sports.

Disposem de servei de fisioteràpia, preparació física i un gabinet psisològic de suport als i les nostres esportistes.

Tots els divendres obrim portes: entrenaments gratuïts per a que ens coneguis.  

TENNIS TAULA

La secció compta amb 60 jugadors federats, i amb 30 nens i nenes d’esport escolar.

Tenim equips a totes les categories. Participem a campionats locals, regionals i estatals.

El nostre primer equip femení competeix a la maxima categoria estatal, a la Super Divisió.

Els nostres valors

La UESC vol ser un club de referència a Catalunya a nivell esportiu, social i formatiu, on es premia el respecte, l’esforç i el compromís per sobre del talent. Som un club de bàsquet per tothom. Actualment som el club de bàsquet de Catalunya amb més jugadors/es i equips federats.

Som un club social que també vol posicionar equips en nivells competitius per donar la possibilitat als joves i les joves de Sant Cugat de competir al màxim de les seves possibilitats en el seu municipi.

Tot això, sense deixar de banda la vessant del bàsquet en tant que vehicle per formar millors persones, amb els valors de respecte, treball en equip, esforç i compromís.

Això implica compartir un valors comuns que cal explicitar i portar a la pràctica en el nostre dia a dia, siguis jugador/a, cos tècnic o familia.

El respecte ha de ser un tret distintiu essencial dels nostres jugadors i jugadores. Respecte innegociable per un mateix, pels companys, pel cos tècnic, pel rivals, pels àrbitres, i pel públic.

El treball i l’esforç ens ha de diferenciar. Gràcies a l’esforç i el treball dur, s’aconsegueix millorar individualment i fer millorar a l’equip del que formem part.

Formar part d’un grup requereix responsabilitat i compromís. L’equip passa per davant dels interessos personals.

Competir és positiu i ens ensenya, però no val tot per aconseguir un resultat. Els nostres valors no es poden veure compromesos pel desig d’aconseguir un resultat. Guanyar és important, però s’ha de guanyar respectant els nostres valors.

En el nostre club, tots els nens i les nenes tenen un lloc per jugar, tant els que volen màxima competitivitat com els que volen menys exigència esportiva.

Tractem a tots els equips per igual, sense distingir gènere, independentment del seu nivell i categoria, amb un mateix model esportiu, recursos i oportunitats.

Els i les jugadores són protagonistes, però fomentem la participació de les famílies.

Som un club inclusiu, amb jugadors/es amb necessitats especials i facilitem l’accès a l’esport a famílies sense recursos.

Els nostres equips

Tenim equips masculins i femenins a totes les edats i categories, fet que garanteix continuïtat al llarg de tota l’etapa esportiva d’un/a jugador/a federat.

A la temporada 23-24, el primer equip sènior masculí jugarà a la nova categoria Supercopa. El primer equip femení sènior juga a Segona Catalana.

Els i les més petites comencen a Escoleta i Pre-mini. Tots els nostres equips tenen entrenadors/es i preparadors físics titulats. Oferim tecnificacions durant tota la temporada, així com stage de pre-temporada i convivència per a tots.

La Fundació UESC

La UESC forma part, amb l’Ajuntament de Sant Cugat, de la Fundació que porta el nostre nom. Dedica els seus recursos a projectes de caire social tant a nivell nacional com internacional, entre els que destaquem:

 • Beques a famílies sense recursos de la nostra ciutat.
 • Equip mixte UESC-ASDI, de jugadors/es amb capacitats diferents.
 • Equip SantQlímpics, amb jugadors/es amb capacitats diferents.
 • Equip UESC-TEAm, adreçat a nois i noies amb Trastorn d’Espectre Autista (TEA).
 • Campus Índia, juntament amb la Fundació Vicente Ferrer, i quatre clubs esportius més de Sant Cugat.
 • Projecte becats africans. Un projecte social i també esportiu, on formem acadèmicament i esportivament nois que surten del seu pais per disposar d’una excel·lent oportunitat per revertir la seva situació.
 • Colònies adreçades a nens i nenes de famílies que no s’ho poden permetre.

Podeu veure per aquí el vídeo que hem preparat dels projectes socials de la fundació.

2 Comments

 1. UESC i Ortodoncia Sant Cugat • Ortodoncia Sant Cugat
  04/05/2021 @ 10:19

  […] Unió Esportiva Sant Cugat és una entitat fundada el 1986, amb més de 25 anys d’història, com a evolució del que […]

 2. UESC i Ortodoncia Sant Cugat - Base
  25/04/2023 @ 16:25

  […] Unió Esportiva Sant Cugat és una entitat fundada el 1986, amb més de 25 anys d’història, com a evolució del que […]

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.