Gabinet Psicològic UESC

Neix el servei de Psicologia de la UESC

A partir d’aquest mes de Gener, la UESC introdueix el nou servei de Psicologia amb la finalitat d’oferir un acompanyament integral als i les nostres esportistes.

La salut mental i el benestar emocional ha viscut a l’ombra durant molt de temps però, per sort, aquests últims anys ha passat a ser un dels temes importants en l’àmbit de la salut.

Des de la UESC volem donar-li la importància que té en la pràctica d’un esport competitiu i d’equip com ho és el bàsquet. Per aquesta raó, hem volgut que les nostres jugadores, jugadors i entrenadores i entrenadors tinguin l’oportunitat de gaudir d’aquest servei.

A la UESC venim donant cobertura, al desenvolupament tècnic i tàctic dels nostres judagors i jugadores a través dels entrenadors/es, coordinadors/es i direcció tècnica. Al llarg dels últims anys, el club ha fet l’esforç per millorar la qualitat de l’apartat físic introduint preparació física per a tots els equips i el servei de fisioteràpia. Tot inclòs dins la quota. Ara, introduim també l’aspecte psicològic que, fins a dia d’avui, l’havia de dur a terme l’entrenador/a amb els seus propis recursos.

Així doncs, els aspectes claus pel desenvolupament dels nostres jugadors i jugadores estaran dirigits per professionals: entrenadors titulats, fisioterapeutes, preparadors físics i psicòlegs graduats. D’aquesta manera, els nois i noies que juguen a la UESC tindran l’oportunitat de tenir una vida esportiva ben coberta.

– A qui volem arribar?
Jugadores i jugadors Entrenadores i entrenadors

– Què oferim?
El factor diferencial serà la individualització. Cada jugador i jugadora del club tindrà l’oportunitat de tenir les sessions individuals que el professional consideri oportunes.
Serà el jugador i/o família qui faci la demanda i, per tant, el que es treballi a sessió serà a criteri del jugador/a i/o família, tot i que també es pot donar la situació, que l’entrenador detecti algun aspecte a treballar i proposi a la família el servei de psicologia.

Des de l’equip de psicologia s’ofereix també, treballar concretament aquests aspectes:

– Compaginar els estudis amb l’esport.
Gestió de la frustració
– Autoconfiança
– Ansietat pre/durant/post competició
– Relació amb els iguals i amb l’entrenador
– Aspectes motivacionals

El servei psicològic no només donarà servei als jugadors i jugadores. També volem capacitar el col·lectiu d’entrenadors i entrenadores perquè tinguin les eines suficients per fer una gestió òptima dels seus equips.

Per aconseguir aquest objectiu, els membres del cos tècnic del club tindran 5 formacions durant l’any de caire obligatori:

1) Dinàmiques d’equip i gestió grupal
2) Com afrontar moments complicats (durant l’entrenament, partits, temporada, etc.)
3) Com ser un líder (comunicació, gestió de jugadors-res, construir rols, etc.)
4) Estils d’entrenador-a
5) Gestió psicològica pre-competició

L’entrenador-a és una peça clau en la formació del jugador-a i, des de la UESC tenim clar que, com més formació tingui, més coneixements podrà transmetre i més podrà fer millorar al jugador-a en molts aspectes, no només l’esportiu.

– Metodologia
Per tal de poder arribar a totes i tots els esportistes del club, es realitzaran sessions de 30min un cop a la setmana (en funció de la demanda general) amb cita prèvia a través del formulari, on es comentarà el motiu de consulta. Cada jugador tindrà dret a un màxim de sessions durant l’any, en funció de la demanda i criteri dels professionals.

– On?
El servei s’oferirà a les sales del Leonardo, els següents dies:

  • Dilluns, de 17:00h a 20:00h
  • Dimecres, de 17:00h a 19:30h
  • Divendres, de 17:00h a 20:30h

– Quins seran els responsables de donar el servei?

Albert Garcia, psicòleg general sanitari (col. No 30.830) amb menció en psicologia de la salut. Treballa al centre de psicologia Canvis i al centre Fáros. Actualment també és l’entrenador del Júnior Masculí Preferent.

Marçal Jané, psicòleg (col. No 30.818) amb menció en psicologia de la salut i postgrau en Psicologia Esportiva. Actualment és coordinador de l’àrea femenina i entrenador del Sènior B i Cadet negre femenins.

Us costa que el vostre fill/a compagini bé els estudis amb l’esport? Apareix la frustració durant els partits? Falta de confiança? Us agradaria que el vostre fill/a tingués més eines per relacionar-se amb els iguals o amb els entrenadors/es? Noteu que últimament no està tan engrescat/da amb la pràctica esportiva?

Animeu-vos i demaneu hora! -> (accés al formulari)

A la primera visita ÉS NECESSARI PORTAR el “Document Consentiment i Protecció de Dades Signat

Entre tots i totes MILLOREM la UESC!! 🔴⚫️🔴⚫️🔴⚫️

,