Cadet Masc 2: La cara i la creu en un mateix partit

UESC 51-CIRCOL CATÒLIC BADALONA 97. Parcials: 9-21; 6-31; 22-22; 14-23.

Cadet 2 masc 2013-2014

Aquest diumenge el nostre cadet 2 va jugar tot just el seu segon partit a casa en el que va la lliga, i ho va fer contra el segon classificat, el Círcol Catòlic de Badalona. Aquest equip, de molta qualitat i molt ben conjuntat, havia guanyat tots els partits fins llavors excepte al camp del Joventut de Badalona, on va aconseguir anotar 75 punts malgrat la derrota.

Aquesta qualitat es va deixar veure ben aviat en forma de contraatacs, obrint una primera distància de 4-12 en el marcador amb 9 punts aconseguits de contraatac (bàsquet o falta i tirs lliures). Després del primer temps mort local, els nostres van reaccionar durant 4 minuts, amb un parcial favorable de 4-2, però les dificultats cara a cistella degut a la intensa defensa visitant, va propiciar que al final del quart un nou parcial fes obrir distàncies fins al 9-21.

En el segon quart la tònica va continuar. Els badalonins no eren capaços d’anotar si no era de contraatac o forçant algun tir lliure. Els nostres van aconseguir aguantar els visitants tot i les dificultats que existien en el balanç (4-11 de parcial). Però en el minut 5 del segon quart van baixar els braços i l’equip visitant va aprofitar per sentenciar definitivament el partit. Ni el segon temps mort local, ni els canvis dels 5 jugadors, van fer reaccionar els nostres, que un cop més no eren capaços de reaccionar davant el ritme de joc rival, patint un 20-2 en contra que sentenciava un quart nefast de 6-31.

Al descans van poder reflexionar i veure que s’estava fent un esforç molt gran per regalar un partit que no mereixíem perdre de tant: l’equip badaloní anotava pràcticament tots els punts al contraatac o des de la línia de personal, reduint l’anotació en estàtic a un parell o tres de cistelles en 20 minuts. Mentre que la UESC, tot i no aconseguir anotar degut al baix percentatge, trobava situacions clares de joc en estàtic, mostrant la gran progressió que estan realitzant durant tota la primera volta.

A la represa, doncs, la UESC va posar la marxa de més que faltava i va assecar les possibilitats de contraatac en un tercer quart en què forçava a demanar temps mort a l’equip visitant ja que, a falta de 8 minuts, se situava 10 punts a dalt en el període, reduint a menys de 30 punts la distància del matx. Els vallesans mostraven un joc fluid, castigant la defensa, participant tots els jugadors i amb una bona circulació de pilota. Uns molt incisius Pol Cardona, Noé Garcia i Martí Illa, generaven constants situacions de superioritat perquè tots els seus companys poguessin aprofitar aconseguint bons llançaments.

Després del temps mort la reacció de l’equip visitant va ser fulgurant, aconseguint de nou els tan necessitats contraatacs, i empatant el quart. Un quart en què la UESC aconseguia enfilar-se fins als 22 punts anotats, després de fer-ne només 15 durant tota la primera meitat.

L’últim quart va començar amb la mateixa tònica: els vermell i negres per davant. En aquest període l’equip visitant aconseguia anotar a partir de bloqueigs directes i altres recursos similars als quals els nostres van reaccionar de forma excel·lent, tot i no poder evitar algunes cistelles. Poc a poc, però, les forces anaven defallint, i provocaven una certa pèrdua de paciència en atac i falta de defensa darrera, que facilitava un 10-0 final de l’equip visitant, aconseguint guanyar la segona part per 9 punts.

Millora molt palpable, per tant, dels nostres jugadors, que han d’aprofitar la derrota per aprendre’n la lliçó però que, per altra banda, estan mostrant una millora en el joc molt gran contra rivals molt i molt complicats. A seguir treballant dur!! Som-hi UESC!!”