Comença la Lliga dels millors amb el Cadet 1. Entrevistem els protagonistes

Només fa uns dies que celebràvem l’ascens de l’equip Cadet 1 de la Unió Esportiva Sant Cugat al grup A de la Lliga Preferent. Doncs bé, ha arribat el moment de la veritat: els primers partits que jugaran els homes d’Òscar de Paula seran davant el Barça, L’Hospi i la Penya. Ni més ni menys…

La primera gran cita d’aquest grup format majoritàriament per nois de Sant Cugat, que juguen junts des de categoria preinfantil, serà aquest dissabte, a les 4 de la tarda, al PAV 1 de la Rambla del Celler.

Hem parlat amb tres peces claus de l’equip, l’entrenador Òscar de Paula, i els jugadors Nil Baqués i David del Cerro, i aquestes són les seves sensacions.

Òscar de Paula, entrenador: “Ens trobem entre els 8 millors equips de Catalunya; no serà una lliga fàcil”
Cadet 1 Play Off Preferent A

Òscar, com definiries l’equip que entrenes?

És un equip treballat, amb una actitud i caràcter competitiu, tot i que actualment no ens trobem en el millor moment de forma física.  Els seus punts forts són l’actitud i ganes d’aprendre constants, acostumen a escoltar, i pel que fa al seu joc intenten tenir un joc alegre i vistós.

Com a entrenador, com afrontes la nova etapa?

Amb ganes i il·lusió, i sobretot de manera realista, tenint en compte que ens trobem entre els 8 millors equips de Catalunya, i que no serà una lliga gens fàcil.

Quins resultats esperes obtenir, esportivament i formativament?

Sobretot espero que la competició ens ajudi en la formació dels jugadors de l’equip cadet, crec que esportivament no hem de mirar més enllà d’aquest partit, el que hem de fer es gaudir de la sort que tenim de poder jugar a una lliga com a Preferent A, hem d’anar partit a partit, aprenent i aprofitant-nos de tots els equips rivals que jugaran contra nosaltres, tant a casa nostra com a fora.

El segon any de cadet és una etapa molt maca, i el nostre objectiu com a entrenadors no passa més que per complimentar la formació dels jugadors de la UESC cap al seu salt a junior, fonamentant unes bases tècniques i tàctiques.

 

Nil Baquès, jugador Cadet: “Puc assegurar que nosaltres donarem el millor”

Nil Baques 2013-14

Quin penses que és el punt fort d’aquest equip?

Juguem junts des de fa molt de temps, perquè tret de dos jugadors que han vingut aquest any, el nucli del grup està junt des de preinfantils. Però a mes, aquestes noves incorporacions, en Oriol Centelles i en Pau Jareño, s’ han adaptat molt bé i sembla que també portin tota la vida amb nosaltres. Penso que aquest és precisament un dels punts forts d’aquest equip.

Què creus que us ha fet arribar fins aquí? 

Sobretot la unió de l’equip. Tots confiem els uns en els altres i el recolzament entre nosaltres és fonamental.

Com afrontes la competició a partir d’ara?

A partir d’ara comença una altra lliga per a nosaltres. És cert que serà molt difícil, però no ens pesarà la responsabilitat perquè ja hem complert arribant fins aquí. Ara mirarem de gaudir cada partit, gaudint l’experiència d’estar a la millor lliga cadet de Catalunya i jugar contra els millors jugadors del país.

Què fas abans d’un partit?

No tinc rutines especials. Em poso música i penso en sortir a guanyar. El dia 11 no faré res especial. Ja he jugat contra alguns jugadors del Barça i són molt bons. Haurem d’estar molt concentrats.

Als aficionats jo els diria: Veniu a gaudir del millor bàsquet!!! I és que aquests partits portaran a casa els millors jugadors de Catalunya. L’únic que puc assegurar es que nosaltres donarem tot el millor. GO UESC!!

 

David del Cerro, jugador Cadet: “Hem de jugar amb el cap en atac i ser molt intensos al darrere”

David del Cerro 2013-14

David, com et sents dins del grup?

Igual que els meus companys, em sento perfectament. Hi ha molt bona relació entre tots els companys i una confiança mútua impressionant.

Quines són les claus que us han portat fins aquí?

Jo crec que el que ens ha fet arribar fins aquí ha sigut el treball dur als entrenaments, ja que tothom penca de valent i amb molta rivalitat “sana” entre nosaltres. També penso que els entrenaments són el reflex dels partits i si treballes bé als entrenaments faràs un bon partit segur. També el factor de portar molt temps junts fa que tinguem una complicitat molt gran i que ens coneixem molt. També hem tingut molta sort amb els gran entrenadors que hem tingut.

Com et sents entre els millors jugadors cadets de Catalunya?

No sé si entre els millors jugadors, però sí entre els millors equips. Preferent és una categoria que si et despistes un moment et maten. Has de estar concentrat els 40 minuts. Hi ha jugadors de gran qualitat tècnica i físicament molt potents.

Com afrontes els propers partits?

La competició l’afronto amb moltes ganes de fer alguna cosa gran. Però tenim partits molt durs i molt difícils. Crec que aquests partits contra rivals tant bons s’han d’afrontar amb calma i sense por.  Jugar amb el cap en atac i ser molt intensos al darrere.

Tens alguna rutina abans d’un partit?

Des de fa un parell d’anys, trio uns mitjons i sempre em poso el mateixos durant uns mesos. Després trio uns altres, però quan en trio uns, no els puc canviar.  Les rutines s’han de seguir i contra el Barça no serà una excepció.

Creus que l’afició us farà costat dissabte?

Ens agradaria molt que vinguessin a veure’ns contra el Barça, però sobretot els necessitem durant la resta de temporada, ja que és molt important guanyar els partits a casa per fer una bona temporada. “Afició, segur que veureu bon bàsquet. El Pav 1 ha de ser un infern”.