Crònica: segona victòria del Cadet 1 al Campionat d’Espanya

Text: Luis Eloy Fernández

UESC 1 vs C.B. UCASTE  84-67

Segon i vital partit el que tenien que jugar els cadets de la UESC dilluns 26 de maig contra el campió de Castilla-La Mancha, el C.B. UCASTE d’Albacete. La cita era a les 16:00 a la pista A del pavelló Siglo XXI.

Una derrota pràcticament ens deixava fora dels vuitens de final. Tot i que arribar fins aquí ja és una gran fita, el desig de jugadors i equip tècnic és anar una mica més lluny i jugar els vuitens de final d’aquesta competició.

El nostre equip ha començat no gaire concentrat en defensa i permetent que l’equip manxec agafés masses rebots. Ràpidament la UESC es va carregar de personals, de manera que 8 dels 20 punts del UCASTE al primer quart van ser des de la línia de tirs lliures.

El segon quart va seguir la mateixa tònica, amb l’afegit que el nostre rival va tenir força encert en els triples i a tenir vuit punts d’avantatge (25-33). L’Òscar Argemí va encistellar un triple que ens deixava 5 punts per sota. Ens va costar dos minuts més tornar a encistellar, però ho vam fer amb una bona ratxa (9-0) per posar-nos per davant en el marcador (34-33). Un últim triple del rival a les acaballes del segon quart va fer que ens anéssim al vestidor dos punts per sota (34-36).

Minuts de reflexió al vestidor. El coach Òscar no estava satisfet amb el joc de l’equip. Recordatori dels principis bàsics: defensa intensa i desprès córrer, córrer molt i córrer més.

Comencem el tercer quart. Ens costa una mica agafar el ritme que volem que tingui el partit, però al minut i vint segons del tercer quart la UESC es posa per davant amb un triple d’en Brian Amabilino (41-38) i es desferma la millor versió del nostre cadet. Defensa molt intensa i contraatacs ràpids. L’UCASTE no troba la manera d’aturar-los i fa moltes personals (11 punts des de la línia de tirs lliures). En Nil Baqués fa 16 punts en aquest quart. Marcador 64-46.

No comencem massa bé, perquè el número 5 del UCASTE encerta dos triples seguits. Sort que l’Òscar Denamiel contesta amb un triple per demostrar que nosaltres també tenim bon canell. Conscient de que amb defensa individual no ens pot aturar, l’entrenadora de l’equip manxec ordena passar a defensar en zona. Ens costa més encistellar, però la inspiració atacant ve de la mà (mai millor dit) d’en Guillem García, que anota 10 punts en aquest últim quart. Per part del UCASTE, destaca el número 14 (8 punts).

Final del partit i objectiu assolit. Demà (dimarts 27) partidàs contra el Real Madrid, potser el que té més números de proclamar-se campió d’Espanya. Ens ho passarem bé i gaudirem del moment!

Anotadors: Del Cerro, 2. Jareño, 4. Brian Amabilino, 6. Adrià Amabilino, 4. Baqués, 29. Centelles, 0. Fernández, 13. Riera, 2. Guillem García, 10. Noé García, 1. Argemí, 10. Denamiel, 3.

Parcials: 18-20, 16-16, 30-10, 20-21.