Dimarts d’entrenament amb UESC-ASDI

UESC-ASDI Entrenament 2014-2015 1

Els dimarts és el dia d’entrenament de l’equip UESC-ASDI, l’equip que ajuda a sumar les 24 plantilles actuals de bàsquet que gestiona la UE Sant Cugat.

Galeria d’imatges al final de la notícia

A finals de l’any 2013, la Fundació Unió Esportiva Sant Cugat, a través del programa “Tots Podem”, va fer un pas endavant en la seva tasca integradora i de conscienciació creant un equip permanent de bàsquet format per nois i noies que pateixen discapacitat psíquica. Es feia realitat un dels  grans projectes que havia perseguit en el temps i  l’equip UESC-ASDI ja és l’equip número 24 de la UE Sant Cugat, en la secció de bàsquet.

Es tracta, doncs, d’un projecte esportiu que com a tal contribueix a desenvolupar tots els aspectes positius de la pràctica de l’esport, com l’esforç, el treball en equip, l’autonomia… Però, a més, el fet que els jugadors del nou equip UESC-ASDI estiguin plenament integrats dins l’estructura de la UESC, sense distincions, fa que el projecte sigui un valuós motor d’integració social.

Aquest equip s’ha estat gestant al llarg de gairebé un any, fruit de la ferma voluntat de la Fundació UESC, essent la Unió Esportiva Sant Cugat qui es va posar en contacte amb ASDI Sant Cugat (Associació Pro-Persones amb Discapacitats físiques i Psíquiques de Sant Cugat del Vallès) per sumar esforços i tirar endavant un equip de bàsquet format per joves jugadors amb discapacitat psíquica.

L’entesa entre ambdues entitats, sumat al suport de l’Ajuntament de Sant Cugat i de l’EMD Valldoreix, ha fet possible superar les dificultats plantejades i fer realitat un nou equip al club.

L’equip actual

La plantilla del UESC-ASDI està formada per nou jugadors d’entre 18 i 40 anys, que entrenen tots els dimarts a la tarda, entre les 18:15 i les 19:45 hores, a les instal·lacions del CEIP Jaume Ferran i Clua de Valldoreix. Els entrenadors, tres tècnics de la Unió Esportiva Sant Cugat, compten amb el suport voluntari d’un jugador de l’equip Júnior i de la presidenta del club.

Per ara, les sessions se centren en preparar l’equip per participar en campionats puntuals. Cal destacar la il·lusió que comparteixen els nous jugadors de la UESC, la implicació als entrenaments i les seves ganes de participar en tota proposta que s’organitza des del club… així com també de competir!

De forma paral·lela, la UE Sant Cugat treballa en la captació de nous jugadors, tant nois com noies, per poder consolidar l’equip que aquesta temporada ja podrà participar en les activitats competitives regulars promogudes per la Federació Catalana d’Esports per a Disminuïts Psíquics (ACELL). Serà al mes de març.

Durant l’any 2014, la Fundació UESC ha aconseguit el gran repte de sumar més nois i noies amb discapacitat psíquica a l’equip i de consolidar-lo perquè participi en competicions.

UESC-ASDI Entrenament 2014-2015 2

UESC-ASDI Entrenament 2014-2015 1

UESC-ASDI Entrenament 2014-2015 5

UESC-ASDI Entrenament 2014-2015 6

UESC-ASDI Entrenament 2014-2015 3

UESC-ASDI Entrenament 2014-2015 4

, , , , ,