El discurs de Sònia Guivernau a la presentació de la temporada

Aquest és el discurs que la presidenta de la Fundació UESC, Sònia Guivernau, va llegir durant la presentació dels equips de la temporada 2014-2015 de la UESC:

Benvolguts/benvolgudes,

Bona tarda a tothom.

Volem saludar i donar la benvinguda especialment a la nostra alcaldessa, Mercè Conesa, i a la seva tinenta d’alcalde, Susanna Pellicer, que avui ens acompanyen. També comptem amb la presència entre nosaltres de l’Enric Tomàs, president d’ASDI i d’en Valentí Feixas, expresident de la UESC. Gràcies per haver vingut. 

Benvinguts a aquesta presentació dels equips de tennis taula i bàsquet de la UESC.

Com ens deia en començar l’acte el Sergi, el nostre cap de comunicació, aquest és una dia molt especial per nosaltres. Donem la benvinguda a totes les famílies i de manera especial a les famílies de nens  i nenes nous al club , que comencen el seu primer any a la UESC plens d’il·lusió i que ens fan confiança venint de l’esport escolar a la UESC.

Avui donarem els premis valors de la UESC, uns premis que reflecteixen la manera de ser del nostre club, un club que aviat celebrarà els seus 30 anys al servei dels nois i noies de la nostra ciutat.

Són 30 anys plens d’esforç, com a entitat sense ànim de lucre que som, per fer una bona tasca en allò que és la nostra essència de club: un club de bàsquet i tennis taula que forma persones a través de l’esport a Sant Cugat.  Nosaltres, com la resta d’entitats esportives de la ciutat, estem orgullosos de dur a terme un tasca social que creiem molt important en aquesta etapa tan bonica i a la vegada plena de canvis  com és l’edat dels nois i noies que comencen la ESO.

L’any passat la UESC va viure un any molt positiu en les tres vessants en les que treballa: l’esportiva, la formativa i la social, i en les seves dues seccions, bàsquet i tennis taula.

Vam tenir bons resultats esportius a tots els nivells, tant en l’àrea femenina com en la masculina, des dels més petits, els nostres equips preinfantils, fins els dos equips sèniors i els nous equips sèniors de formació, així com també en l’equip cadet 1, que per primer any a la historia de la UESC va anar al campionat d’Espanya amb jugadors formats a casa nostra, entre molts altres equips que van fer una excel·lent tasca.

En tennis taula, la temporada passada la vam tancar amb la segona millor classificació de la història del primer equip (després de la de l’any anterior), amb dos ascensos -el del tercera provincial, format per juvenils, i el de l’equip de veterans- i dos descensos -segona nacional i preferent-.

Aquesta temporada l’encarem amb objectius ambiciosos pels 3 primers equips. El 1a nacional el volem classificar per la fase d’ascens i el 3a nacional i el 1a provincial els volem retornar a les categories que vam perdre el curs passat. A la resta de categories esperem mantenir-nos i tenim especial il·lusió amb el 2a provincial “A” i el 3a provincial on hi farem jugar infantils i juvenils que esperem que ens mostrin la seva progressió competint a categories més altes de les que estaven acostumats.

Però a banda dels èxits esportius, també vam treballar molt en la formació de jugadors i de pares i mares, amb experts del món de l’esport i del món educatiu com en Pep Marí o la Doctora Vicky Pons , ambdós professionals del CAR,  amb qui, com sabeu, tenim un conveni de col·laboració  i a qui volem aprofitar per donar les gràcies per, un cop més, donar suport a la UESC en els seus projectes.

També vam treballar en la formació d’entrenadors, amb la presència d’entrenadors vinguts d’altres clubs com el Barça per fer clínics a la UESC. Com sabeu, el treball que fem de formació d’entrenadors joves, la majoria jugadors del club, fa del nostre projecte un projecte singular. Creiem que els nostres entrenadors més joves tenen un gran privilegi, el de poder formar-se com a entrenadors del club amb persones de gran expertesa, com són els nostres coordinadors, assessors i entrenadors sèniors. Enguany també hem estat fidels als nostres ideals de club i hem “promocionat” a una persona jove, de la casa, amb molta feina feta a la UESC, com a coordinador de pre infantils i infantils masculins i també com a coordinador de gestó esportiva, l’Andreu Cervera, que està fent una gran tasca i a qui volem agrair el seu esforç.

També volem agrair la bona feina al nostre coordinador de l’àrea femenina, en Xavier Dorio. L’any passat l’àrea femenina es va potenciar molt, en gran part per la bona tasca feta per en Xavier i el seu èquip tècnic. A la UESC valorem molt aquesta bona labor . No és perquè sí que, a banda de tenir dues presidentes, també tinguem quatre dones a la junta. Creiem fermament en la necessitat de potenciar l’esport femení, duent a terme programes específics com ja vam fer en el seu moment des de la Fundació,  donant suport al programa FEM esport. Hi continuarem treballant dia a dia.

A nivell de formació aquest any tenim una novetat molt important. A banda de comptar amb un nou jugador polivalent, que va començar amb el bàsquet per després passar al tennis taula, considerem que a la UESC hem pogut fer un gran fitxatge també pel que fa referència a la nostra vessant formativa i social. Es tracta d’En Joan Pahissa, a qui ja heu vist en l’equip de tennis taula i que ha acceptat formar part de la UESC. Joan et donem la benvinguda al club i esperem fer moltes coses coneixent la teva iniciativa i les teves ganes de construir.

En tercer lloc, però no per això menys important, volem parlar de la tasca social de la UESC. Una tasca que ens porta a col·laborar amb projectes de la ciutat. Com ja sabeu, des de l’àrea social hem donat suport a programes que tenen com a objectiu la lluita contra la pobresa i l’exclusió social a la nostra ciutat. Des de la UESC, treballem per fer possible que totes les famílies amb nens i nenes que vulguin practicar esport a la UESC ho puguin fer.

D’altra banda, enguany, lligat al programa Enganxa’t als Valors, podreu veure i escoltar a Cugat.cat el resultat de la tasca feta durant els darrers anys, plasmada en 12 valors de la UESC que hem volgut treballar directament amb la ràdio. Aprofito també per saludar als representants de la premsa de Sant Cugat. Una premsa que ens segueix setmana darrere setmana i a qui volem donar les gràcies també per la seva gran labor.

I finalment, comentar-vos bons resultats del projecte Tots Podem, un projecte en el qual la Fundació, liderada pel seu antic president, en Jordi Torrens, va treballar durant anys i que la darrera temporada va culminar amb la presentació de l’equip UESC-ASDI. Un equip format per l’Edu, en Nidier, els dos Carlos, en Josep, el Joseba, en David, el Manolo, el Sergi, i que entrenen en David Pascual, en Pere Ramells, la Mònica Mateu, i en Gerard Garcia cada dimarts a Valldoreix. I que volen entrenar més dies!

Un equip, com sempre diem, molt especial a la UESC, que és especial precisament perquè per nosaltres és exactament igual que els altres. N’estem molt i molt orgullosos i donem gràcies a l’ACELL,  a La Caixa i a l’Ajuntament de Sant Cugat per donar-hi el seu suport i contribuir a fer viable l’equip.

Per últim voldríem parlar de l’Ajuntament, avui representat per la nostra alcaldessa, la Sra. Mercè Conesa.

L’Ajuntament aquest any ha fet unes inversions importants en la millora dels pavellons municipals a Sant Cugat. Ha arreglat les goteres històriques al PAV 1 i ha invertit en nous marcadors, millores que agraïm i que faran possible que deixem de pagar molts recursos en multes a la Federació com vam fer durant anys. També ha invertit en un nou parquet al PAV 1 i en condicionar el gimnàs de l’escola Joan Maragall per poder-hi encabir alguns dels equips per poder entrenar i fer ús d’aquestes instal·lacions municipals ara millorades.

I el que és més important, segurament som una de les úniques ciutats de Catalunya on s’està construint un nou pavelló municipal perquè en puguem gaudir les entitats. Ho celebrem i animem a l’Ajuntament a construir-lo el més ràpid possible per poder encabir tants i tants nens i nenes que practiquen el voleibol, l’handbol, el futbol sala i el bàsquet a la nostra ciutat.

La UESC i la resta d’entitats que compartim els pavellons des de fa molts anys, clubs com el Volei Sant Cugat i el Handbol, tots hem fet i estem fent un gran esforç aquests darrers anys, entrenant en condicions sub-òptimes, amb molts jugadors per pista, i en el cas de la UESC en pistes descobertes i dedicant una quantitat importantíssima del nostre pressupost a llogar pistes privades on poder entrenar. Els nostres equips, ho sabeu molt bé, entrenen a Valldoreix, a Can Sant Joan, també van entrenar a Mira-sol, Joan Maragall, Jaume Tubau, Escola Europa etc.

Les famílies de la UESC hem fet i continuarem fent un esforç i tornem a demanar a les famílies la seva paciència.

Ara bé, des de la UESC volem fer una crida a l’Ajuntament en fer també una bona feina. A respectar les entitats amb presència històrica a la ciutat, que a més fem una bona tasca i captem el gruix dels nens i nenes que ens venen de l’esport escolar a primer d’ESO. La UESC, com les altres entitats esportives, necessita una continuïtat per poder gaudir de les pistes que ja teníem i poder fer bé la nostra feina. Només demanem un tracte just i estem segurs que junts ho podrem aconseguir, perquè a la UESC fem i farem bona feina, sempre basant-nos en els nostres valors i en el joc net.

També us demanem diàleg per poder col·laborar i ajudar a l’OMET en la seva tasca amb els més petits, jugadors minis en edat escolar, que sempre hem respectat des del nostre club. Estem convençuts que d’aquesta manera les famílies i la ciutat i també l’esport hi poden guanyar molt.

Res més, altre cop agrair i molt l’acció dels nostres patrocinadors, Obra Social La Caixa, Catalana Occident, Skills, Hotel Qgat Suites, Espai Carré, Microgestió, Palex Medical, Tintoner, Restaurant Gilda i  HP. Sense vosaltres no podríem tirar endavant.

I a les famílies, agrair-vos la vostra confiança i desitjar-vos a tots  i totes molt bona temporada.

Presidentes de la UESC

, ,