Les preinfantils vermelles treballen el concepte d’equip

IMG_20140228_194417IMG_20140228_194427IMG_20140228_194432Formar part d’un equip de bàsquet a la UESC és molt més que jugar a bàsquet, és a dir, els jugadors i jugadores del nostre club no només fan treball físic i tècnico-tàctic, sinó que complementen la seva formació amb activitats paral·leles als entrenaments que els permeten treballar altres conceptes, com el treball en equip.

Això és precisament el que  van fer les jugadores de l’equip Preinfantil Vermell el passat divendres, després de l’entrenament al Joan Maragall. Els entrenadors Eric Gil i Bernat Ayneto les van animar a debatre sobre la diferència entre ser protagonistes o ser víctimes, tant als entrenaments com als partits, i quina incidència té això dins l’equip. Després van fer conjuntament una activitat per reflexionar sobre el treball en equip: els entrenadors van agafar uns retoladors grans i van lligar tres cordills a la part superior del retolador i tres més a la part inferior. “D’aquesta manera -explica Eric Gil-els tres cordills superiors s’encarreguen de mantenir el retolador vertical sobre el paper i els inferiors fan el moviment de la punta per dibuixar; lògicament, amb aquest sistema és necessari que 6 persones treballin coordinades. Aquesta activitat ens va permetre treballar el concepte d’equip, què significa formar part d’un equip i la importància de la comunicació. A més, l’exercici permet veure qui agafa el rol de líder, etc. ”.

Al llarg d’aquesta temporada, les jugadores preinfantils han treballat altres conceptes,  com la diferència entre errar i fallar, i han fet activitats complementàries encaminades a que es coneguin millor entre elles. Com diu el seu entrenador, Eric Gil: “les activitats que els proposem sempre surten bé, són un grup molt unit”.