Passa endavant del Cadet Masc 2

Cadet Masc 2 16.11.2013 (2)

JAC 59-UESC 23. Parcials: 13-6; 7-12; 22-5; 17-0.

Enfrontar-se a un equip que et va guanyar 90-36 a casa teva, i que ja et guanyava de més de 35 punts a la mitja part, no és gens senzill. Més quan la tornada és, lògicament, a casa seva. A més el JAC Sants és un gran equip, acostumat a jugar a aquests nivells i que ha evolucionat molt en aquest temps. Trobar-se que al descansa perds només 20-18 i per una cistella als últims segons, és quelcom per destacar.

Els nostres nois van sortir molt seriosos en defensa. Un parell d’encerts en cistelles forçades per part del JAC Sants junt amb la falta de rodatge en atac els primers minuts dels santcugatencs, va fer que prenguessin els primers avantatges en el marcador amb un 9-0. Però després d’això, els vermell i negres van començar a engranar una maquinària que està agafant mica en mica la seva velocitat de creuer. Durant el quart i mig restant van practicar una defensa de llibre, aturant tots els sistemes de l’equip visitant i deixant-lo 4 punts durant els últims 5 minuts del primer quart, i en tan sols 5 punts durant més de 9 minuts del segon quart. La defensa de clínic visitant es convertia en insuperable per l’equip barceloní.

Per altra banda, per primera vegada es va veure el joc en atac que busca el Cadet 2. Un joc alegre, ràpid, en equip i que sempre troba la millor opció de llançament. D’aquesta manera van anotar 6 punts en 5 minuts al primer quart, i 12 més al segon. Tot i que el marcador era baix, el joc era fluid per part visitant i l’equip local no ho veia gens clar.

A la represa de la mitja part, però, van aparèixer els efectes de les dures derrotes patides durant la lliga. L’equip vallesà va sortir dubitatiu i el local, per contra, va treure tota la seva artilleria alhora i va sortir molt intens, per obrir un parcial de 6-0 i marcar de nou distància en el matx. Després del temps mort visitant els santcugatencs van anotar 2 punts en una molt bona acció però la falta de confiança ja era palpable i no va haver manera de recuperar el joc de la primera part.

Durant el tercer període el joc va ser més gris i poc fluid que a la primera part i la intensitat defensiva va fallar, permetent 8 punts massa fàcils de l’equip barceloní, que s’enfilava fins als 22 punts gràcies a això, i anotant només 5 degut a la falta de fluïdesa i activitat ofensiva.

L’últim quart els jugadors es van conscienciar de què havien de millorar i van sortir amb una altra cara. De nou la defensa va pujar la intensitat i l’equip local només podia anotar de contraatac i amb cistelles d’encert seu. Això va fer que portessin 11 punts tot just a falta d’un minut pel final. El joc ofensiu tornava a ser alegre i vistós, però aquest cop la pilota no entrava pel cèrcol i tot i tenir molts bons llançaments, la UESC es quedava sense anotar aquest últim període. Poc a poc els nois defallien psicològicament i al final vam patir un parcial de 6-0 que trencava definitivament un matx amb un resultat que no reflexa en absolut el joc practicat pels nostres que, de seguir en aquest nivell de millora, acabaran la primera fase a un gran nivell i amb un salt qualitatiu molt important.

La setmana que ve rebem al Joventut de Badalona al PAV 3, esperant mostrar una altra gran passa endavant i seguir millorant. Go UESC!!”

El link del partit: http://www.youtube.com/watch?v=oZVdTJo0rNs&feature=c4-overview&list=UUJ7ILiAT6-Lj3cONjMJcv6w (Javier Calabrés)