Xavi Dorio, nou Coordinador de l’àrea femenina de la UESC: “Per a mi, l’esport no té gènere”

La Unió Esportiva Sant Cugat segueix apostant per enfortir l’àrea femenina del Club. Per assolir aquest objectiu, la UESC ha fitxat l’experimentat entrenador Xavi Dorio, qui ja exerceix com a nou Coordinador general de l’àrea.

En Xavi Dorio ha desent bona part de la seva trajectòria esportiva entrenant equips femenins. Ara arriba a la UESC “amb la intenció de tornar al clubvolupa la confiança que se’m dóna, amb molt de treball i dedicació”.

Per part del club, la Mercè Florentí, responsable de l’Àrea Esportiva Femenina de la Junta de la UESC, apunta que “l’arribada de Xavi Dorio respon a l’estratègia del club de reforçar les categories femenines. Confiem en la seva professionalitat per enriquir aquesta àrea de la UESC i fer realitat un dels grans objectius que ens hem marcat”.

ÀMPLIA TRAJECTÒRIA

En Xavi Dorio (Sabadell, 1968) és entrenador superior des de l’any 1993. Va començar la seva trajectòria l’any 84 a l’Escola Pia de Sabadell, on va conduir diferents equips de formació i on va ocupar el càrrec de director tècnic els anys 1994 i 95. Posteriorment ha estat entrenador a diferents equips, bàsicament Sèniors, com CB Salesians Sabadell, Club Natació Sabadell, CB Sant Quirze del Vallès, CB Sant Gervasi de Mollet i el CB Mollet. 

La seva vinculació amb el bàsquet femení es va iniciar al CBF. Cerdanyola l’any 2003. També ha estat vinculat al C.E Escola del Carme de Sabadell i al CB Sant Fost de Campsentelles.

 

DORIO: “EL BÀSQUET TREBALLA TOTS ELS ASPECTES FÍSICS I MENTALS NECESSARIS”

El nou Coordinador de l’Àrea femenina de la UESC és un apassionat del bàsquet i, en concret, del bàsquet formatiu. En aquesta entrevista enalteix els valors d’un esport que practica des que tenia 10 anys i deixa entreveure quins són els seus principis i prioritats.

Què significa per a tu l’esport?

L’esport és una arma eductiva molt potent i un extraescolar imprescindible pels nens i nenes d’ara. Jo vaig començar a jugar a bàsquet als 10 anys i continuo vinculat a aquest esport. Considero que el bàsquet treballa tots els aspectes físics i mentals necessaris pel creixement personal.

Quins són aquests aspectes?

És un esport on la col·laboració amb els companys i les companyes és imprescindible per l’èxit i això crea uns vincles d’amistat que perduren més enllà de la temporada. A més el bàsquet fomenta una competició sana amb els equips rivals.

L’esport femení té trets diferencials?

Per a mi l’esport no té gènere. Ara bé, prefereixo entrenar equips femenins perquè, com a entrenador, les condicions físiques de les jugadores em permeten treballar més aspectes tècnics i tàctics i, per tant, el meu treball és més rellevant. Els equips masculins dissimulen més les seves carències amb l’ús del físic en el joc.

Quins aspectes t’agrada treballar a la pista?

Sóc un fanàtic del joc de peus, la posició i l’equilibri corporal. Crec que a partir d’això es pot generar tot el joc d’una jugadora i desenvolupar la resta de les habilitats.

Quins valors vols potenciar?

A més dels propis de l’esport, m’agradaria incidir en el fet d’acceptar que les coses no sempre surten com nosaltres volem o teníem previst (no només en l’esport) i que depèn de nosaltres corregir-ho, sense excuses o victimismes.

Què creus que pots aportar a la UESC?

M’agradaria ajudar a valorar el què ja té el club, però que a vegades, des de dins resulta difícil de veure o valorar. Entrant nou potser és més fàcil apreciar-ho. També espero aportar sentit comú, ni més ni menys.