Equip ASDI-UESC: un somni fet realitat

La Fundació UESC ha fet realitat un dels grans projectes que perseguia des de fa anys: integrar dins el club un equip format per jugadors amb discapacitat psíquica. Es tracta del nou equip ASDI-UESC, format per nois i noies que, amb les seves particularitats, senten passió per l’esport i viuen especialment el bàsquet.

La presentació del nou equip, que entrena tots els dimarts a la tarda a l’Escola Ferran i Clua de Valldoreix, va comptar amb la presència de la presidenta de la Fundació UESC, Sònia Guivernau; el president d’ASDI, Enric Tomàs; el vocal d’Esports de l’EMD Valldoreix, Xavier Gavaldà; i la tinenta d’alcalde de Serveis a la Ciutadania de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, Susanna Pellicer; a més de representants d’ACELL  i altres institucions.

20140128_185225

La Sònia Guivernau va explicar com va néixer el projecte dins el programa “Tots Podem” de la Fundació UESC i com s’ha anat gestant al llarg del temps, superant totes les dificultats. En aquest sentit, va agrair la gran tasca d’ASDI, de l’Ajuntament i dels patrocinadors de la Fundació –en especial, La Caixa- per tirar endavant el grup. Per la seva banda, l’Enric Tomàs va destacar l’esforç fet per la UESC. El president d’ASDI va celebrar especialment que el nou equip estigui “integrat com un més dins l’estructura de la UESC, com a exemple de normalització”. En la mateixa línia, la tinenta d’alcalde, Susanna Pellicer, va felicitar la UESC per la iniciativa i va dedicar unes paraules als nous jugadors vermell-i-negres: “Com tots, són nois que necessiten fer esport i que amb la seva participació en l’equip milloren la seva autoestima i guanyen en autonomia”.

20140128_190807

Hores d’ara, l’equip ASDI-UESC està format per 4 jugadors, als que s’espera que s’afegeixin molts més per fer equip i participar en les competicions d’ACELL. Els entrenaments estan dirigits per dos entrenadors de la Unió Esportiva Sant Cugat –David Pascual i Pere Ramells- i compta amb el suport del jugador Gerard Garcia i la presidenta del club, Mònica Mateu.