Formació per a entrenadors: “Com organitzar la setmana?”

Text: David Pascual (entrenador i jugador UESC) David Pascual

 

El passat dilluns, els entrenadors de la UESC van participar en una nova sessió de formació, a càrrec del preparador físic del club, Xavi Reche*.

La xerrada portava per títol: “Com organitzar la nostra setmana d’entrenaments?” i perseguia millorar la planificació que fan els entrenadors per poder obtenir un millor rendiment. La xerrada va estar molt enfocada a com els entrenadors podem ajustar-nos al màxim a la realitat del partit, donant-nos les estadístiques de les càrregues físiques que s’hi produeixen al llarg d’aquest, per adaptar-ho als entrenaments i fer-los el més reals possible.

Un cop donades aquestes consignes, en Xavi Reche va mostrar-nos quines haurien de ser les càrregues físiques durant la setmana i els diversos tipus de treballs que s’haurien de fer. Posteriorment ens va donar una idea de com planificar i, trencant mites, va parlar de planificacions a 3 setmanes com a molt i no pas anuals. La xerrada va finalitzar amb un torn de preguntes per als entrenadors.

 

* Xavi Reche és llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport  i Màster en investigació esportiva. Actualment és professor de les assignatures de Preparació Física i Planificació als cursos de nivell 1 i 2 a la Federació Catalana de Bàsquetbol i preparador Físic de la Unió Esportiva Sant Cugat. També ha estat preparador físic d’equips de cantera i jugadors de projecció al Bàsquet Manresa