Germán Simón: “Som un equip ambiciós i no ens marquem cap límit”

El nou entrenador de l’equip Sènior femení de la UESC, Germán Simón, disposa d’una trajectòria esportiva impressionant que va començar la temporada 98/99 al CB La Mercè i que s’ha desenvolupat principalment al CB Martorell, on ha dirigit diferents equips femenins i masculins i on va assumir la direcció tècnica. Ara arriba a Sant Cugat provinent de la J.E. Terrassa, on fa dues temporades va portar al seu Sènior femení a guanyar el Campionat de Catalunya de Segona Catalana; l’any passat va competir en Primera.

 

Com et descrius com a entrenador?

Sóc un entrenador exigent que demana la màxima implicació als seus equips. Tinc molt caràcter i sóc molt competitiu i això es reflecteix en la manera de fer dels meus equips, equips molt agressius en defensa. En atac m’agrada el joc col·lectiu per sobre de les individualitats i incideixo en que les meves jugadores estiguin sempre llegint quines són les millors opcions en cada moment.

 

Quins aspectes t’agrada treballar a la pista?

El treball defensiu és una part importantíssima en tots els meus equips, ja que d’aquesta manera ens permet poder construir un bàsquet ràpid a partir de la recuperació. Tàcticament treballo molt la connexió entre el nostre joc exterior i interior. Sempre demano la implicació en el joc de tot el meu cinc de pista.

 

Amb el gran bagatge que arrossegues, què creus que pots aportar a la UESC?

Porto molts anys entrenant equips femenins, en diferents nivells, a més de tenir experiència en tasques organitzatives. Puc aportar noves idees per tal de fomentar encara més el bàsquet femení a Sant Cugat. Sóc un entrenador de club i estaré obert en el foment i l’ajuda als nostres equips inferiors. Sabem de la importància de ser el primer equip i volem implicar al màxim els nostres equips, però també voldrem implicar-nos nosaltres amb ells.

 

Ja tens confeccionat l’equip que jugarà a Primera?

Hem confeccionat un bona plantilla que pot donar molt. Mantenim 5 jugadores i portem 6 incorporacions. De la temporada passada, continuarà la nostra capitana, l’Aleyda Llobet, Maite Cuesta, Mariona Llonch, Cris López i Anna Vulart. El primer objectiu serà cohesionar l’equip, ja que comencem pràcticament de zero. L’objectiu que ens marquem com equip que acaba de pujar és consolidar la categoria, però un cop assegurada la permanència mirarem fins on podem d’arribar.

 

Com valores les noves incorporacions?

A la posició de base tenim l’Alícia Hidalgo, provinent de la J. E. Terrassa, de Primera Catalana. Tot i la seva joventut té molta experiència en la categoria, jugadora de gran qualitat, amb un bon 1 contra 1 i bona defensora.

També incorporem a la posició de base la Isa López, provinent de CBF Cerdanyola B, de Primera Catalana. És la jugadora més jove de l’equip però amb experiència ja a la categoria, bona penetradora i defensora.

A la posició d’escorta, arriba la Íngrid Pastor, provinent de la J. E. Terrassa, de Primera Catalana, jugadora amb bona tècnica, bona penetradora i tiradora, defensora molt intensa i ràpida.

Com alers tenim la Tamara Herrero, provinent de la J. E. Terrassa, de Primera Catalana, una de les jugadores amb més bagatge en aquesta categoria: és una jugadora molt polivalent, amb molt bona mà en el tir i gran capacitat defensiva. I l’Anna Alegre, provinent de la C. E. Molins de Rei, on aquesta temporada va aconseguir l’ascens a Primera Catalana; és una jugadora amb gran capacitat de lectura, bon 1 contra 1 i capacitat anotadora en el tir.

I a la posició d’interior incorporem a Marta Carreño, provinent de C. B. Can Parella, amb experiència a Primera i Segona categoria, a la J. E. Terrassa. És una interior amb bon joc de peus  i bon tir a mitja distancia, amb gran visió i bona defensora.

 

Quin és l’objectiu per la propera temporada?

El nostre objectiu és competir tots els partits al màxim practicant un bàsquet atractiu on les nostres jugadores de les categories inferiors es vegin reflectides. És una categoria que exigirà el màxim de totes nosaltres, el primer objectiu que ens marquem és mantenir la categoria el més aviat possible. Un cop aconseguit aquest objectiu, no ens aturarem i intentarem arribar tant lluny com podem. Comencem un projecte que volem consolidar, som un equip ambiciós i no ens marquem cap límit.