Joan Pahisa, fitxatge per a la UESC Tennis Taula

Joan Pahisa a les instal·lacions del PAV 1 de la ZEM Rambla del Celler
Joan Pahisa a les instal·lacions del PAV 1 de la ZEM Rambla del Celler

El jugador de tennis taula, Joan Pahisa, ha acceptat l’oferta de la UE Sant Cugat i defensarà la samarreta de la UESC Tennis Taula la temporada que ve. Pahisa es troba en aquests moments recuperant-se d’una lesió al maluc i depenent de la seva evolució formarà part de l’equip de Primera, Segona A o Segona B de la Representació Territorial de Barcelona de Tennis Taula (RTBTT). El club també li confia un càrrec de formació de valors i creació de nous projectes dins l’àrea social del club. Exercirà de coach esportiu.

Joan Pahisa i Solé, nascut a Sant Cugat del Vallès el 24 de febrer de 1986, és informàtic de professió i un apassionat de l’escriptura i del món de l’esport en general. Els seus esports preferits, el bàsquet i el tennis taula. Com a esportista, en tennis taula és on ha obtingut els millors resultats. L’any 2009 va entrar al CAR de Sant Cugat, on s’hi va entrenar durant dos anys i va competir en diversos Campionats d’Espanya i en Opens Internacionals representant a la selecció catalana de minusvàlids.

El palista de Sant Cugat competirà per primera vegada a la seva ciutat després d’haver marxat amb 18 anys d’edat a jugar durant 10 temporades al CTT Sant Quirze, i d’haver disputat per compte propi dos Jocs Mundials i uns Jocs Nacionals per a persones de talla baixa.

Podrà disputar els campionats de Catalunya i Espanya

Amb l’última modificació de la normativa referent als campionats adaptats, Joan Pahisa es troba amb l’oportunitat de poder disputar els campionats de Catalunya i d’Espanya a nivell individual, però també a nivell d’equips. El nou reglament dels campionats adaptats permet formar un equip amb jugadors de diferents clubs. D’aquesta manera, si el jugador es reuneix amb un mínim de dos palistes més, podria gaudir de l’opció de disputar aquests dos campionats a nivell de grup.

Càrrec de coach esportiu

L’arribada de Joan Pahisa al club té un vincle més enllà de l’esportiu ja que el nou jugador de la UESC Tennis Taula també serà responsable de la formació de valors i creació de nous projectes a través de la designació del càrrec de coach esportiu. Pahisa, que s’incorporarà al capdavant d’aquesta àrea a partir del mes de setembre, es reunirà aleshores amb directius del club per concretar quines accions es duran a terme al llarg de la temporada 2014/2015. El que segur que oferirà seran xerrades als jugadors, entrenadors i cos tècnic, així com als pares i mares dels jugadors de la UESC. El club també vol potenciar a través d’aquesta nova incorporació la possibilitat de tirar endavant nous projectes amb el sistema de micromecenatge.

Joan Pahisa fotografiat amb representants de la junta directiva
Joan Pahisa fotografiat amb representants de la junta directiva

Un esportista exemplar

Malgrat mesurar un metre d’alçada als seus 28 anys, derivat d’una malaltia de naixement anomenada tècnicament displàsia espondilo-epifisària congènita, el santcugatenc no ha desistit -ni desisteix mai- dels seus somnis. Un bon exemple, deixant de banda que sempre ha competit contra rivals sense cap tipus de minusvalidesa, és la participació als World Dwarf Games (Jocs Mundials per a Persones de Talla Baixa) de Rambouillet (2005) i Michigan (2013), que l’han portat a veure una part de la seva vida projectada en un documental (Glance Up, de La Lupa Produccions), i a trobar-se dalt d’un escenari protagonitzant una TED Talk. Joan Pahisa va rebre ara fa un any el Premi a Millor Esportista de l’any 2013 a Sant Cugat del Vallès i va obtenir una nominació als Premis Ciutat de Sant Cugat 2013.

Qui és Joan Pahisa?

“Quan abandones un somni, estàs abandonant una part de tu mateix”, Joan Pahisa conferenciant al TEDxGràcia.

Joan Pahisa conferenciant d'una xerrada TEDx
Joan Pahisa conferenciant d’una xerrada TEDx

 

, , , , ,