Doble representació de la UESC al Brothers in Basketball a Florència

Brothers in Basketball imatge Florència. OK

Les plantilles masculines del Preinfantil Vermell i el Cadet Negre de la UE Sant Cugat disputaran el Torneo Internazionale Brothers in Basketball 2016, del 2 al 5 de juny, a la ciutat de Florència (Itàlia).

Albert Garcia ens explica com s’ha planificat el viatge i quins són els objectius de la Unió Esportiva Sant Cugat en aquest torneig.

ENTREVISTA AMB ALBERT GARCIA, entrenador del Preinfantil Vermell i segon entrenador del Cadet Negre

La UESC repeteix experiència al Brothers in Basketball?

Sí! L’any passat ens hi van convidar amb l’Infantil Negre i vam establir una molt bona relació amb l’organitzadora, la Berta. Per això aquest any ens hem tornat a posar en contacte per mirar què podíem fer i ho hem organitzat de tal manera que hi vagin dos equips, el Preinfantil Vermell i el Cadet Negre. Hi anirem les mateixes dates i així els dos equips faran pinya i sentiment de club.

Quin objectiu es marca l’equip?

L’objectiu principal és l’experiència que viuran els nois. Estaran sense pares, en un altre país i amb una altre família. Som un equip, treballem com a equip i volem que visquin experiències com a equip. Els nois, que són els únics protagonistes, estan molt il·lusionats i amb moltes ganes, i això és el que realment val la pena. Nosaltres treballem per a ells. També serà una bona manera d’acomiadar-nos de la temporada, especialment i personalment per a mi amb els cadets, amb els qui he compartit 2 anys. A nivell de bàsquet els objectius son relatius, tot i que competirem al màxim per mirar de guanyar el torneig.

Per on es mourà l’equip?

Estarem a Florència ciutat. El pavelló on es celebra el torneig està a uns 20 minuts caminant del centre. Per tant, ho tindrem tot a tocar a la ciutat de Florència. Anirem els dies 2, 3, 4 i 5  de juny. Això comporta que els nois hagin de perdre dos dies de col·legi, però només per l’experiència que viuran, segur que valdrà la pena. Arribarem dijous al mati directament a Florència i allà ja ens estaran esperant les famílies per portar-nos al pavelló. Un cop tinguem guardades les maletes, anirem a fer un passeig pel centre.

Com viatja l’equip?

L’any passat hi vam anar en avió, ja que era l’opció més ràpida i senzilla. Per tant, aquest any seguirem el mateix procediment.

Quins tècnics adults acompanyaran l’equip?

Anirem els tècnics de cada equip, és a dir, per una banda Guillem Cuadern i Bernat Ayneto (Cadet negre) i per l’altre jo mateix, Albert Garcia, i Aleix Cabeza (Preinfantil Vermell).

L’allotjament

Cada jugador estarà a casa d’un altre jugador del club organitzador. L’any passat les famílies van ser fantàstiques i van tractar als nois com un més de la família. Tots plegats vam quedar molt contents.  És probable que l’any següent els convidem al torneig de Reis que organitza la UESC, i que per tant siguem nosaltres els que haguem d’allotjar-los. Serà un intercanvi.

Què més es podrà fer a Florència?

Tindrem temps per a tot, bàsquet i turisme. L’any passat el nivell va ser alt. Tot i les circumstàncies, vam competir molt be. Aquest any hi hauran dos equips europeus i els altres seran italians, per tant, el nivell segur que tornarà a ser alt. Pel que fa al turisme, dels quatre dies, farem un dia i mig de turisme. Tindrem un mati (el primer) lliure en el que farem una volta per la ciutat. Després tindrem una tarda amb visita guiada pels llocs més emblemàtics de la ciutat a càrrec de l’organització. Finalment, una última tarda eran les famílies les que decidiran què fem.

Com ha estat organitzar-ho tot?

Serem dos equips sencers i això suma un total de 28 persones. Com et pots imaginar, gestionar tota la compra de bitllets, no ha sigut fàcil. A la reunió de pares vaig demanar que en aquest aspecte tota ajuda seria ben rebuda, i així va ser. Gràcies a la gran ajuda de la Sandra Majoral (la mare d’un dels nois), aquest tema ha sigut molt més fàcil de gestionar i dur a terme . S’ha implicat al 100% i sense que jo li demanés res. Gràcies Sandra!

Albert Garcia entrenador UESC temporada 2015-2016
Albert Garcia davant la lona del PAV 1 de la ZEM Rambla del Celler
, , , , , , , , , , , ,