“Gaudeixo molt a la grada veient jugar a tots els equips del club”

ramon-cune-director-tecnic-area-masculina-uesc-temporada-2016-2017-2

Entrevista amb Ramon Cuñé, director tècnic de l’àrea masculina

“Estem en una posició per començar a creure’ns que podem ser molt més grans”

“Els entrenadors ens demostren que fan un treball envejable”

“M’enamoren totes les plantilles que hem confeccionat aquesta temporada”

Com afrontes la teva segona temporada com a director tècnic?

Amb molta il·lusió i al mateix temps amb certa precaució, però sense deixar de pensar que cal ser molt ambiciosos. Amb els entrenadors tenim un lema que diu “Anem treballant cada dia al màxim de les nostres possibilitats, en tot allò que fem, per ser el màxim de competitius possibles”. És a dir, dins de les nostres possibilitats, treballem tant com puguem. I actualment les nostres possibilitats són molt grans perquè tenim un gran planter tant d’entrenadors com de jugadors.

El club o tu jugueu amb alguna avantatge respecte a la temporada anterior?

Sí, clarament. El projecte de la UESC és com a mi m’agrada qualificar-lo de “2.0”.  Ara mateix mirem de consolidar un projecte que la temporada passada vam posar en marxa amb l’esforç de moltes famílies i de tots els jugadors. Partim per tant amb l’avantatge de tenir aquesta feina feta. Tenim l’estructura tècnica dissenyada, hem incorporat gent nova que coneix la dinàmica i estem en una posició per començar a creure’ns que podem ser molt més grans del que realment som ara. És una temporada d’il·lusió com deia abans.  

Formació, preparació física i tecnificació són tres pilars de Ramon Cuñé?

Bàsicament. Ja hem començat la temporada amb un campus (el Shooting Skills Sant Cugat) i fent trobades amb els entrenadors. La formació és clau, els entrenadors han de tenir eines de treball i en aquest sentit aquest any comptem amb un “llibre vermell” que ha de permetre que tots els equips del club juguin al mateix. També busquem amb aquest llibre vermell que els entrenadors es trobin còmodes, que coneguin què ha de treballar l’equip en cada moment. En preparació física els equips passen a entrenar més hores aquesta temporada, i són hores de qualitat en l’entrenament. Els resultats de tota preparació física però necessiten paciència i caldrà avaluar la feina feta més endavant. I en tecnificació tenim uns entrenadors magnífics que hi estan dedicant moltes hores, tant a nivell d’entrenaments de club com en extres com una jornada en dia festiu, i per tant això ens donarà un molt bon rendiment

Explica’ns bé això del “llibre vermell”

El llibre vermell és un llibre elaborat amb l’ajuda dels dos coordinadors de l’àrea, el Dani Fernández i el Jordi Costa, i que marca les directrius amb les quals han de jugar tots els equips del club. D’aquesta manera i ben treballat serà fàcil reconèixer l’estil de jugar de la UESC. Els entrenadors s’ajuden amb aquest llibre a nivells tècnics, tàctics, físics i també psicològics. És un llibre que marca objectius als equips i que ha de servir per facilitar al jugador el salt d’una plantilla a un altra, sense la necessitat d’adaptar-se a un estil diferent de joc. El jugador s’ha de sentir còmode jugant en l’equip en que ho faci de la UESC. Després d’un any observant tots els entrenaments i parlant amb els entrenadors s’ha creat aquest segell de la UESC que ens feia molta falta i que esperem conservar 30 anys més.

Què ha de tenir clar tot entrenador o entrenadora de la UESC?

L’entrenador o entrenadora de la UESC ha de tenir clar que ara mateix ens trobem en un moment idíl·lic en l’àrea masculina. Penso que per a tots està resultant un moment d’aprenentatge espectacular. Comptem amb grans entrenadors i ens vénen grans formadors. Sobretot, tot entrenador de la UESC ha de tenir clar que se’l valorarà pel seu treball en el dia a dia. Per ara, en aquest aspecte tots ens demostren que el seu treball i la seva preparació és envejable. El privilegi de tenir-nos ha de ser mutu entre l’entrenador/a i el club. El treball i la preparació del dia a dia és el que realment ens importa que es faci bé.

Quina nota global posaries a les plantilles que veurem aquesta temporada?

Estic encantat amb totes les plantilles. El primer equip amb l’ajuda del Cesc Senpau ha agafat la seva idea i del Júnior A en avall hem confeccionat unes plantilles que ens fan sentir molt orgullosos. I no parlo només a nivell tècnic i tàctic sinó també a nivell humà. No puc dir a què aspirem amb cada plantilla però sí que aquest any els equips del club treballaran el màxim possible per ser ambiciosos i no perdre res. No sé en quines posicions quedarem però l’objectiu més clar en cada plantilla és treballar, treballar i treballar.

Que el Cadet 2001 i l’Infantil 2003 hagin guanyat les fases d’ascens torna a la UESC al lloc on ha d’estar?

Realment és el primer any que tenim un equip Júnior, Cadet, Infantil i Preinfantil a la màxima categoria possible. Diria que som l’únic equip del Vallès i dels pocs de Catalunya que ho han aconseguit. El procés d’iniciació que ens vam marcar la temporada passada parlava d’arribar-hi en tres o quatre anys però el treball i la feina ben feta ens han permès aspirar en un any a tenir a tots aquests equips al màxim nivell. Un cop aquí podem guanyar o perdre però l’aspiració és la de ser millors cada dia. Que el jugador que estigui a la UESC se senti cuidat, que es noti que treballa i que millora any rere any a base de treball. Al final el resultat més important és la feina ben feta pensant en el jugador i en la seva millora tècnica, tàctica, física i psicològica.

De la resta de plantilles del bàsquet base quina ens enamorarà més?

Somriu. He de dir que totes m’enamoren. S’han gestat unes bases des del mes de febrer i totes les plantilles enamoren. Lògicament pel club fa goig tenir les quatre plantilles que dèiem abans a primer nivell però també fa il·lusió tenir un equip cadet de primer any o un cadet a nivell B guanyant partits i treballant molt. També veure a les quatre plantilles dels preinfantils jugar és un orgull i un fet històric. No em mullo per cap equip. Riu. Gaudeix-ho molt des de la grada veient jugar a tots els equips del club.

Quins rivals de la UESC (Copa Catalunya, grup 1) situaries en les posicions d’ascens a final de temporada?

El nostre grup aquesta temporada és duríssim. Tots els equips són molt complicats, ja s’està veient només començar amb dues jornades de competició. Potser el Vic i el Sant Pep parteixen amb un cert avantatge però la lliga insisteixo, serà duríssima.  La pregunta podria ser si la UESC ha de pujar a EBA. La meva resposta és que la UESC ha de treballar cada dia perquè la gent gaudeixi veient jugar a aquest equip. Per tant, això demana entrenar cada dia. Cal actuar amb cautela però sense perdre l’ambició per aconseguir bons resultats.

Per últim, hem vist que el Júnior A s’ha reforçat amb dos jugadors africans.

Sí, la idea d’incorporar al Cris (del Congo) i al Serge (de Costa d’Ivori) sorgeix després de l’estiu, quan al club ens plantegem incorporar algun jugador al qual puguem ajudar personalment amb l’excusa del bàsquet per enmig. En aquest tema ens han ajudat directament el Serge Ibaka i la seva Fundació, i també a través de You First Sports que és l’agència que representa al jugador. És un projecte que s’afegeix als projectes que es treballena l club des de l’àrea social, com l’equip ASDI, el StQlímpics o la col·laboració amb la Fundación Vicente Ferrer. La veritat és que és a nivell social és un orgull pel club i ho ha de ser per a la gent veure com els estan cuidant els jugadors i els entrenadors del Júnior A. Tots dos tenen talent i unes ganes de treballar brutals.

, , , , , , ,