L’últim adéu a Eduardo Kucharski, al Monestir de Sant Cugat

El pioner del bàsquet català i una de les figures més destacades de tota la història del bàsquet espanyol ha mort a l’edat de 89 anys

El club, representat per la presidenta Mònica Mateu, assistirà al funeral que tindrà lloc aquest dissabte a les deu del matí a Sant Cugat

monestir-sant-cugat
El Monestir de Sant Cugat del Vallès serà l’escenari de l’últim adéu a Eduardo Kucharski

Eduardo Kucharski (L’Hospitalet de Llobregat, 1925 – Valldoreix, 2014) va ser pioner del bàsquet català i va contribuir amb la seva aportació a obrir nous camins en el món del bàsquet. “Kuchi”, pels molts amics que tenia dins el món del bàsquet, va morir dijous a l’edat de 89 anys a casa seva a Valldoreix. Aquest dissabte al matí tindrà lloc la cerimònia fúnebre per l’exjugador i exentrenador al Monestir de Sant Cugat. La UESC hi serà present.

Ha dit adéu una de les figures més destacades de tota la història del bàsquet espanyol. Va començar a jugar al finalitzar la Guerra Civil Espanyola i durant el període de postguerra va ser el gran impulsor d’aquest esport. Es va convertir en el primer tècnic que va portar la selecció espanyola de bàsquet a una Jocs Olímpics (Roma, 1960).

Trajectòria esportiva

Com a jugador Kucharski va jugar al Laietà, Barça, Joventut i Aismalíbar de Montcada. Com a entrenador precisament va debutar amb l’Aismalíbar de Montcada, club que va abandonar per marxar a Itàlia a entrenar la Virtus de Bolonya, però al qual tornaria tres anys després per tornar a entrenar. Després d’una segona etapa a Montcada es va asseure a la banqueta del Joventut i el Barça, on va finalitzar la seva carrera com a entrenador.

Palmarès

Com a jugador Kucharski va aconseguir dues Copes amb el Laietà, dues més amb el Barça i una amb el Joventut. 

Com a entrenador va aconseguir una Lliga i una Copa amb el Joventut i una Copa amb el Barça.

eduardo-kucharski
Eduardo Kocharski / FOTO: Solobasket.com/José Martos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

, , ,