Sònia Guivernau, nova presidenta de la Fundació UESC

La nova presidenta, molt vinculada al món educatiu santcugatenc, pertany a la Junta del club des de fa 2 anys

IMG_3088L’any 2014 comença amb força novetats a la Fundació UESC. Per començar, el fins ara president de la Fundació, en Jordi Torrens, cedeix el càrrec a la Sònia Guivernau, qui es converteix en la primera presidenta que té la Fundació al llarg de la seva història.

La Sònia Guivernau, santcugatenca i mestra de professió, està vinculada a la Unió Esportiva Sant Cugat des de l’any 2008, quan s’hi va incorporar el seu fill a la secció de bàsquet. Va entrar a la Junta del club l’any 2012, compromesa amb els principis i els objectius de la UESC. La Sònia enceta la nova etapa “amb molta il·lusió de poder prendre part d’aquest projecte que s’actualitza any rere any i procura mantenir vigents les idees de compromís social i responsabilitat envers les persones i, en concret, els i les esportistes”.

La Fundació UESC posa l’accent en l’acció social. Des d’aquest punt de vista, al llarg dels anys ha tirat endavant diferents projectes de caire social i formatiu, com l’”Enganxa’t als valors” –que promou entre els joves valors com la responsabilitat, l’esforç, el treball en equip…- i el “Tots podem” -un punt de trobada entre els nois i noies de la UESC i els esportistes amb discapacitats que han fet de l’esport un instrument per superar les dificultats-.

Segons la Sònia Guivernau: “La voluntat de la UESC és formar persones a través de l’esport. Per això em sembla molt important vincular el club a una fundació amb finalitats socials. Els nens i nenes, nois i noies, tenen en el seu club una ocasió meravellosa per a potenciar tot el seu capital humà. Però cal que els hi donem l’oportunitat de fer-ho. En aquesta línia, la UESC, club i Fundació, han d’anar de la mà per aconseguir oferir-los iniciatives que els facin més solidaris, més responsables i que els permetin créixer, primer com a persones i després com a esportistes. Tenim la responsabilitat i l’obligació de formar els nostres joves”.

En Jordi Torrens, per la seva banda, es mostra orgullós de la feina feta i satisfet pel reconeixement que la Fundació UESC té a la ciutat de Sant Cugat: “Un club com el nostre, tan gran i tan arrelat a Sant Cugat, ha de tenir eines per poder participar en la vida de la ciutat, ha de tenir instruments per ajudar a créixer i formar els jugadors i jugadores en allò que la vida els presenta. I això es fa des de la Fundació, on tothom pot participar-hi d’una manera altruista, defensant els nostres valors com a club i ajudant els altres allà on sigui necessari”.

La Fundació UESC seguirà ideant iniciatives que donin resposta a les necessitats i inquietuds socials. En aquesta línia, aquest any es consolidarà el nou equip de bàsquet ASDI-UESC, integrat per jugadors amb discapacitat intel·lectual.