? El primer UESC Summer Workouts, un èxit de participants

Un total de 85 jugadors i jugadores han passat per la primera edició del Summer Workouts  estrenant nova ciutat, Sant Cugat, i vinculació amb la UESC

Entre els participants, de categoria cadet a sènior, han passat esportistes de Barberà i Sant Quirze del Vallès, Sabadell, Barcelona, Badalona i Sant Cugat del Vallès

JORDI COSTA: “Al UESC Summer Workouts busquem que els jugadors aprofitin les vacances per millorar en els aspectes tècnics i la condició física”

Vídeo 1 del UESC Summer Workouts 2016

Vídeo 2 del UESC Summer Workouts 2016

 

Els germans Costa i Marc Torres, coordinadors del UESC Summer Workout

Què vol dir “workout”?

Workout fuig del concepte tradicional de “Campus d’Estiu”, per la senzilla raó que a partir de categoria cadet hem detectat que els jugadors busquen autogestionar-se el temps lliure de les vacances i no els interessa ser esclaus d’un campus de bàsquet les 24 hores del dia.”

“Aquesta és una metodología que prové dels Estats Units, i el que fem és concentrar la feina de tota una jornada intensa de treball de posttemporada en tres hores, de dilluns a dijous.”

El sistema de treball 

“En cada sessió es treballa 1 hora de preparació física enfocada al guany de força i a la prevenció de lesions; 1 hora de tècnica individual basada en el ball handling i els moviments dels jugadors NBA més destacats de l’any, i per últim, ho posem en pràctica amb oposició en els partits de 5 contra 5 en els últims 40 minuts de la sessió d’entrenament.”

“En la part tècnica, un altre aspecte innovador és el fet que s’elimina la figura tradicional de l’entrenador. Al Summer Workout proposem els exercicis a fer i som els primers en posar-ho en pràctica. Tant en Marc (Marc Torres) com en Xavi (Xavi Costa), tots dos han debutat a l’ACB i saben perfectament quina és l’autoexigència que es necessita en l’alt nivell de competició. D’aquesta manera tot l’aprenentatge és cooperatiu i recíproc, a través del jugadors sèniors, que actuen com a mirall dels més joves.”

“Tots els exercicis són nous reptes per als jugadors, on la dificultat és alta, però adequada a cada edat. Les contínues ganes d’autosuperar-se impulsen al jugador a fer-ho al 100% i a trobar en l’esperit de superació, la diversió i satisfacció de l’entrenament.”

La importància del treball físic

“A partir dels 15 anys pensem que la majoria de jugadors ja es troben en un estat maduratiu òptim per començar a introduir els exercicis bàsics de força general. En el workout els ensenyem els moviments bàsics i la técnica d’execució per a l’ús correcte del pes lliure, el TRX, les pilotes medicinals, kettlebells i altres eines pròpies de l’entrenament físic”.

“L’objectiu final és que els jugadors descobreixin l’entrenament de la força de forma coherent i conscienciar-los que és un requisit indispensable per augmentar les prestacions de cara a la temporada que s’aproxima.”

L’estrena a la ciutat de Sant Cugat

“El primer any a Sant Cugat ha estat un èxit d’inscripcions i per tant se’ns obre un ventall interessant per als proper anys”.

“La primera setmana va agafar a alguns jugadors debutants molts desconcertats pel fet que no hi hagués obligatorietat en les tasques, si no que ells mateixos havien de prendre la iniciativa. A partir de la segona semana, tothom va agafar el rol esperat”.

“Hem treballat de forma molt intensa durant 4 setmanes consecutives, però el més important ara és encadenar l’experiència viscuda al workout amb una continuïtat en el treball físic abans d’iniciar la pretemporada”.

, , , , , ,